Ventilatoare/Aparate terapie respiratorie

In lupta impotriva COVID-19, aparatele prezentate in aceasta sectiune, pot fi utilizate in cazurile usoare de infectare cu coronavirus, dand posibilitatea ca pacientii in stari grave sa fie tratati pe ventilatoare pulmonare.

Informatii despre acest aspect gasiti la adresa:

https://www.fda.gov/medical-devices/letters-health-care-providers/ventilator-supply-mitigation-strategies-letter-health-care-providers

Administrația SUA pentru Alimente și Droguri (FDA) recunoaște că nevoia de ventilatoare, accesorii pentru ventilatoare și alte dispozitive respiratorii poate să depășească aprovizionarea disponibilă pentru instalațiile de asistență medicală în timpul focarei Coronavirus Boala 2019 (COVID-19).

La 22 martie 2020, FDA a emis o îndrumare imediată în vigoare în care a prezentat o politică destinată să contribuie la creșterea disponibilității ventilatoarelor și a accesoriilor acestora, precum și a altor dispozitive respiratorii în timpul pandemiei COVID-19. Pentru detalii, consultați Politica de aplicare a ventilatoarelor și accesoriilor și a altor dispozitive respiratorii în timpul bolii Coronavirus-2019 (COVID-19) Urgență de sănătate publică . Politica favorizează disponibilitatea continuă a anumitor dispozitive medicale sigure și eficiente, fiind în același timp flexibilă în ceea ce privește modificările producătorilor la ventilatoare, mașini cu gaz de anestezie și alte dispozitive respiratorii și accesoriile acestora, ca răspuns la situația de urgență de sănătate publică COVID-19.

Această scrisoare oferă recomandări furnizorilor și facilităților de asistență medicală, pe baza îndrumărilor emise recent, cu privire la utilizarea dispozitivelor cu pacienții care dezvoltă un compromis respirator din cauza COVID-19 sau alte tulburări respiratorii. Recomandările FDA sunt destinate să crească, nu să înlocuiască, controalele și procedurile specifice dezvoltate de organizațiile de asistență medicală și Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). 

 

FDA recomandă furnizorilor de servicii medicale și facilităților, acolo unde este posibil:

 • Folosiți ventilatoare convenționale / standard cu caracteristici complete, atunci când sunt disponibile pentru a sprijini pacienții cu insuficiență respiratorie.
 • Conform acestei politici, producătorii pot efectua anumite modificări la indicațiile, revendicările sau funcționalitatea descărcate de FDA ale acestor dispozitive, fără depunerea prealabilă a unei notificări înainte de piață, în cazul în care modificarea nu va crea un risc necuvenit în lumina situațiilor de urgență pentru sănătatea publică. În astfel de circumstanțe, FDA recomandă producătorului să ofere instrucțiuni clare care să delimiteze indicațiile șterse de FDA și cererile de la cele care nu sunt eliminate de FDA, pe lângă o declarație generală despre modificările care nu au fost șterse de FDA.
 • Dacă numărul de ventilatoare din instalația dvs. funcționează scăzut, luați în considerare dispozitivele alternative capabile să furnizeze respirații sau suport de presiune pentru a satisface practicile de tratament necesare medical pentru pacienții care necesită un astfel de suport ventilator. Furnizorii de servicii medicale ar trebui să-și folosească judecata în funcție de starea pacientului și de circumstanțele din unitate pentru a alege cea mai bună opțiune. Exemple de utilizări alternative ale dispozitivelor respiratorii utilizate pentru a rezolva deficiențele ar putea include următoarele, pe care FDA consideră că ar putea ajuta la creșterea disponibilității:
  • - Pentru orice pacient care are nevoie de suport ventilator, ventilatoare continue etichetate pentru uz casnic pot fi utilizate într-un cadru medical în funcție de caracteristicile ventilatorului și cu condiția să existe o monitorizare adecvată (după cum este disponibil) a stării pacientului.
  • - Pentru pacienții stabili, ventilatoarele de transport de urgență pot fi utilizate pentru ventilație prelungită într-un spațiu medical.
  • - Pentru orice pacient care are nevoie de suport ventilator, mașinile cu gaz de anestezie capabile să furnizeze ventilație controlată sau ventilație asistată pot fi utilizate în afara utilizării tradiționale pentru indicații anestezice. Din cauza diferențelor semnificative între mașina de gaz cu anestezie și ventilatoarele tradiționale de îngrijire critică, se recomandă utilizarea sau supravegherea de către un furnizor de anestezie. Consultați site-urile web ale producătorilor pentru instrucțiuni specifice privind utilizarea în siguranță a mașinilor cu gaz de anestezie pentru această indicație.
  • - Interfețele pacientului cu ventilație noninvazivă (NIV), capabile să respire, pot fi utilizate pentru pacienții care necesită un astfel de suport ventilator, inclusiv interfețe pentru pacient NIV etichetate pentru apnee în somn.
  • - Mașinile de presiune pozitivă continuă pozitivă (CPAP), auto-CPAP și presiunea pozitivă a căilor respiratorii cu bilevel (BiPAP sau BPAP) pot fi utilizate în mod obișnuit pentru tratamentul apneei de somn (fie la domiciliu, cât și la instalarea instalației) pot fi utilizate pentru a sprijini pacienții cu insuficiență respiratorie, cu condiția să fie adecvate. monitorizare (după cum este disponibil) și starea pacientului.

Ventilatoare/Aparate terapie respiratorie

Sunt 3 produse.

Se afiseaza 1-3 din 3 produs(e)

Filtre active