Indicatori biologici sterilizare

Indicatorii biologici autonomi  au fost dezvoltaţi pentru a controla procesele de sterilizare cu aburi, căldură uscată, oxid de etilenă și căldură  umedă. Indicatorii biologici conțin spori de bacterii impregnaţi pe un suport de filtru de hârtie ambalat într-un tub de plastic. În interiorul tubului se află o  fiolă sigilată din sticlă cu un mediu de cultură special formulat care conţine un indicator de culoare care se transformă în mod spectaculos în culoarea galbenă  atunci când sporii cresc. Indicatorii biologici   produc rezultate vizibile în termen de 24  de ore (cu aburi) sau 48 de ore (cu oxid de etilenă și căldură umedă).

Indicatorii biologici pot fi introduşi în interiorul camerei de sterilizare împreună cu materialele care urmează să fie sterilizate într-un pachet corespunzător, în conformitate cu practicile de sterilizare

După incubare, dacă mediul indicatorului îşi schimbă culoarea în galben procesul de sterilizare a fost un eșec și starea sterilizatorului sau a sterilizării trebuie să fie revizuite. Un indicator de control pozitiv dovedeşte faptul că au fost îndeplinite condițiile corecte de incubare.

Indicatorii biologici  sunt certificaţi pentru specii, populație, puritate, rezistenţă, (valoare D, valoare Z și date privind rata de supraviețuire / distrugere).

Indicatorii biologici  sunt dezvoltaţi și fabricaţi în sisteme certificate conform cerinţelor standardelor ISO 9001:2000 și ISO 13.485:2003.

Parametrii de calitate sunt determinaţi la momentul fabricării conform standardelor ISO 11138 ( părțile 1, 2, 3,4 și 5).

Indicatorii biologici  sunt testaţi în sterilizatoare de testare pentru evaluarea indicatorilor biologici , în conformitate cu standardul ISO 11138 .

Indicatori biologici sterilizare

Sunt 4 produse.

Se afiseaza 1-4 din 4 produs(e)

Filtre active